Apie
Grojaraščiai
Registruotis
1

Workshopreeks Net(Anders)Werken

Prisijungti
ApžvalgaŽenkliukai

Workshopreeks Net(Anders)Werken

Prisijungti

Apie

De dynamische workshopreeks genaamd "Net(Anders)Werken" wordt begeleid door Jacques Giesbertz, bekend als oprichter van Gilde Plus en actief in burgerbewegingen zoals het Bewonersplatform Heerlen-Noord. Deze interactieve sessies zijn ontworpen voor professionals en zelfstandigen die hun netwerkvaardigheden willen versterken. Met een focus op een gemêleerde groep van 7 tot 15 deelnemers, biedt de workshop een balans tussen theoretische inzichten en praktische toepassingen.

Deelnemers leren niet alleen hoe ze contacten moeten onderzoeken, gesprekken moeten voeren en contactgegevens moeten beheren, maar ook hoe ze actief hun netwerk kunnen onderhouden en uitbreiden als een continu proces. Door inzicht te krijgen in datasystemen en community software, ontwikkelen ze vaardigheden om efficiënt contacten vast te leggen en te beheren.
De kracht van zowel social media als persoonlijk contact wordt benadrukt, waarbij deelnemers leren hoe ze deze tools effectief kunnen inzetten om hun netwerk te versterken. Bovendien worden ze aangemoedigd om samen te werken vanuit diverse expertisegebieden, waardoor synergieën ontstaan die nieuwe ideeën, projecten en diensten kunnen voortbrengen.
Het ontwikkelen van verschillende gesprekstypes en gesprekstechnieken is een essentieel onderdeel van de workshop, waardoor deelnemers hun communicatievaardigheden kunnen verbeteren en zelfverzekerder kunnen optreden in diverse professionele situaties.

Doel van de Workshopreeks:
De workshopreeks "Net(Anders)Werken" is ontworpen om professionals en zelfstandigen te helpen hun netwerkvaardigheden te verbeteren door middel van een interactieve mix van theoretische kennis en praktische toepassingen. Deelnemers zullen na afloop van de workshops in staat zijn om effectiever te netwerken, zowel online als offline, en synergieën te creëren binnen diverse expertisegebieden.

Belangrijkste Leerdoelen:
Netwerken op creatieve en structurele wijze:
  • Onderzoeken van contacten.
  • Gesprekken voeren en onderhouden.
  • Beheer van contactgegevens.
Netwerkmanagement:
  • Het actief onderhouden en uitbreiden van netwerken als een doorlopende activiteit.
  • Gebruik van datasystemen en community software:
  • Inzicht ontwikkelen in het gebruik van software om contacten en gegevens vast te leggen en te beheren.
Effectief gebruik van social media en menselijk contact:
  • Begrip ontwikkelen voor de kracht van zowel online (social media) als offline (persoonlijk contact) netwerken.
  • Samenwerken vanuit expertise en netwerkcombinaties:
  • Het faciliteren van synergie door het samenbrengen van diverse expertisegebieden binnen netwerken.
Verschillende gesprekstypes en gesprekstechnieken:
  • Ontwikkelen van vaardigheden in het voeren van verschillende soorten gesprekken met diverse gesprekspartners.

Leeropbrengsten:
Na afloop van de workshopreeks zullen deelnemers:
  • Hun netwerkvaardigheden verbeterd hebben door actief te oefenen met contacten onderzoeken, gesprekken voeren en het beheren van contactgegevens.
  • Inzicht hebben in hoe ze hun netwerk kunnen managen en uitbreiden als een doorlopende activiteit.
  • Vaardigheid hebben ontwikkeld in het gebruik van datasystemen en community software om contacten en gegevens effectief vast te leggen en te beheren.
  • Begrip hebben ontwikkeld voor de kracht van zowel online (via social media) als offline (via persoonlijk contact) netwerken.
  • In staat zijn om synergieën te creëren door diverse expertisegebieden binnen netwerken samen te brengen.
  • Verbeterde communicatievaardigheden hebben door het ontwikkelen van verschillende gesprekstypes en gesprekstechnieken.
  • De workshopreeks biedt een gestructureerde en praktische benadering om deelnemers te helpen hun netwerkvaardigheden te versterken en effectief te leren netwerken in uiteenlopende professionele contexten.


De belangrijkste hardskills en softskills volgens ESCO die relevant zijn voor de workshopreeks.
Hardskills:
Gegevensbeheer en analyse:
Beschrijving: Vaardigheid in het gebruik van datasystemen en community software om contacten en gegevens vast te leggen en te beheren.
ESCO Code: ICT gebruiken.
Netwerkmanagement:
Beschrijving: Vaardigheid in het actief onderhouden en uitbreiden van netwerken als een doorlopende activiteit.
ESCO Code: Zakelijke relaties beheren.
Social media management:
Beschrijving: Kennis van hoe social media effectief kan worden ingezet voor netwerken en communicatie.
ESCO Code: Sociale media gebruiken.
Softskills:
Communicatievaardigheden:
Beschrijving: Vaardigheid in het voeren van verschillende soorten gesprekken en gesprekstechnieken met diverse gesprekspartners.
ESCO Code: Mondelinge communicatie.
Samenwerking en teamwerk:
Beschrijving: Vermogen om samen te werken en synergie te creëren door diverse expertisegebieden binnen netwerken samen te brengen.
ESCO Code: Teamwerk en samenwerking.
Probleemoplossend vermogen:
Beschrijving: Vermogen om strategieën te ontwikkelen voor het effectief oplossen van netwerk- en communicatiegerelateerde uitdagingen.
ESCO Code: Probleemoplossend denken.
Zelfmanagement en organisatie:
Beschrijving: Vermogen om netwerkactiviteiten te plannen, beheren en prioriteren.
ESCO Code: Planning en organiseren.
Creativiteit en innovatie:
Beschrijving: Het vermogen om op creatieve en innovatieve wijze nieuwe netwerkstrategieën en benaderingen te ontwikkelen.
ESCO Code: Creativiteit tonen.

Deze hardskills en softskills zijn essentieel voor het succesvol ontwikkelen en onderhouden van professionele netwerken en zullen door deelnemers verder worden ontwikkeld tijdens de workshopreeks "Net(Anders)Werken".

Beoordelingscriteria voor Certificering
Om een voldoende te scoren voor een certificaat in de workshopreeks "Net(Anders)Werken", moeten deelnemers aan de volgende criteria voldoen:
Actieve deelname: Deelnemers moeten actief deelnemen aan alle workshops en activiteiten die worden aangeboden, inclusief groepsdiscussies, oefeningen en praktische toepassingen.
Kennis en begrip: Deelnemers moeten een goed begrip hebben van de principes en concepten van netwerken, netwerkmanagement, gebruik van datasystemen en community software, effectief gebruik van social media en menselijk contact, samenwerken vanuit expertise en verschillende gesprekstechnieken.
Toepassing in de praktijk: Deelnemers moeten de geleerde vaardigheden kunnen toepassen in praktische situaties. Dit kan worden aangetoond door middel van casestudy's, simulaties of andere praktijkgerichte opdrachten.
Feedback en reflectie: Deelnemers moeten in staat zijn om constructieve feedback te geven en te ontvangen van medecursisten en de cursusleider. Ze moeten ook kunnen reflecteren op hun eigen groei en ontwikkeling in termen van netwerkvaardigheden.
Eindopdracht: Mogelijk moet er een eindopdracht worden voltooid waarin deelnemers hun begrip en toepassing van de geleerde vaardigheden demonstreren. Dit kan bijvoorbeeld een verslag zijn over een succesvolle netwerkervaring, een strategie voor netwerkuitbreiding of een analyse van een geslaagde samenwerkingsinspanning.
Presentatie: Deelnemers kunnen worden gevraagd om hun ervaringen, inzichten en leerresultaten te presenteren aan de groep. Dit kan mondeling of schriftelijk zijn, afhankelijk van de vereisten van de workshopreeks.

Om voor bovenstaande workshopreeks "Net(Anders)Werken" voldoende te scoren voor een certificaat, zou een deelnemer moeten voldoen aan specifieke criteria die de verworven kennis, vaardigheden en competenties beoordelen. Hieronder is een rubricschema opgesteld dat de criteria en niveaus van prestatie beschrijft:



Toelichting op de niveaus:
Excellent (4): Deelnemer presteert op een hoog niveau en overstijgt de verwachtingen. Toont diepgaande kennis, uitstekende vaardigheden en consistente prestaties.
Good (3): Deelnemer presteert goed en voldoet aan de meeste verwachtingen. Toont sterke vaardigheden en solide prestaties.
Satisfactory (2): Deelnemer voldoet aan de basisvereisten en toont basisvaardigheden, maar er is ruimte voor verbetering in consistentie en diepgang van prestaties.
Unsatisfactory (1): Deelnemer voldoet niet aan de verwachte niveaus van competentie en prestaties. Heeft aanzienlijke verbetering nodig om aan de basisvereisten te voldoen.

Deze rubrics helpen bij het objectief beoordelen van de deelnemers en bieden duidelijke verwachtingen voor het behalen van het certificaat na afloop van de workshopreeks "Net(Anders)Werken".


Gauk veiklos ženkliuką

Net(Anders)Werken. Workshopreeks netwerken en netwerkmanagement Gauk šį ženkliuką

Deze badge is onderdeel van het SkillsPaspoort, waarin de verworven ervaringen en vaardigheden van de deelnemer worden vastgelegd. Het SkillsPaspoort faciliteert persoonlijke ontwikkeling en maakt vaardigheden zichtbaar en meetbaar voor anderen, wat essentieel is in onze maatschappij. SkillsPas biedt een gestandaardiseerde identiteit en het badgesysteem ondersteunt toekomstige ontwikkelingen richting werk, opleiding en gezondheid. Deze badge erkent de deelnemer's vaardigheden in effectief netwerken, inclusief het onderzoeken en onderhouden van contacten, het beheren van netwerken, gebruik van datasystemen, en het benutten van social media en persoonlijk contact voor netwerken.

Doel van de Workshopreeks:
De workshopreeks "Net(Anders)Werken" is ontworpen om professionals en zelfstandigen te helpen hun netwerkvaardigheden te verbeteren door middel van een interactieve mix van theoretische kennis en praktische toepassingen. Deelnemers zullen na afloop van de workshops in staat zijn om effectiever te netwerken, zowel online als offline, en synergieën te creëren binnen diverse expertisegebieden.

Leeropbrengsten:
Na afloop van de workshopreeks zullen deelnemers:
  • Hun netwerkvaardigheden verbeterd hebben door actief te oefenen met contacten onderzoeken, gesprekken voeren en het beheren van contactgegevens.
  • Inzicht hebben in hoe ze hun netwerk kunnen managen en uitbreiden als een doorlopende activiteit.
  • Vaardigheid hebben ontwikkeld in het gebruik van datasystemen en community software om contacten en gegevens effectief vast te leggen en te beheren.
  • Begrip hebben ontwikkeld voor de kracht van zowel online (via social media) als offline (via persoonlijk contact) netwerken.
  • In staat zijn om synergieën te creëren door diverse expertisegebieden binnen netwerken samen te brengen.
  • Verbeterde communicatievaardigheden hebben door het ontwikkelen van verschillende gesprekstypes en gesprekstechnieken.
  • De workshopreeks biedt een gestructureerde en praktische benadering om deelnemers te helpen hun netwerkvaardigheden te versterken en effectief te leren netwerken in uiteenlopende professionele contexten.

De belangrijkste hardskills en softskills volgens ESCO die relevant zijn voor de workshopreeks "Net(Anders)Werken":
Hardskills:
Gegevensbeheer en analyse:
Beschrijving: Vaardigheid in het gebruik van datasystemen en community software om contacten en gegevens vast te leggen en te beheren.
ESCO Code: ICT gebruiken.
Netwerkmanagement:
Beschrijving: Vaardigheid in het actief onderhouden en uitbreiden van netwerken als een doorlopende activiteit.
ESCO Code: Zakelijke relaties beheren.
Social media management:
Beschrijving: Kennis van hoe social media effectief kan worden ingezet voor netwerken en communicatie.
ESCO Code: Sociale media gebruiken.
Softskills:
Communicatievaardigheden:
Beschrijving: Vaardigheid in het voeren van verschillende soorten gesprekken en gesprekstechnieken met diverse gesprekspartners.
ESCO Code: Mondelinge communicatie.
Samenwerking en teamwerk:
Beschrijving: Vermogen om samen te werken en synergie te creëren door diverse expertisegebieden binnen netwerken samen te brengen.
ESCO Code: Teamwerk en samenwerking.
Probleemoplossend vermogen:
Beschrijving: Vermogen om strategieën te ontwikkelen voor het effectief oplossen van netwerk- en communicatiegerelateerde uitdagingen.
ESCO Code: Probleemoplossend denken.
Zelfmanagement en organisatie:
Beschrijving: Vermogen om netwerkactiviteiten te plannen, beheren en prioriteren.
ESCO Code: Planning en organiseren.
Creativiteit en innovatie:
Beschrijving: Het vermogen om op creatieve en innovatieve wijze nieuwe netwerkstrategieën en benaderingen te ontwikkelen.
ESCO Code: Creativiteit tonen.

Deze hardskills en softskills zijn essentieel voor het succesvol ontwikkelen en onderhouden van professionele netwerken en zullen door deelnemers verder worden ontwikkeld tijdens de workshopreeks "Net(Anders)Werken".


Beoordelingscriteria voor Certificering
Om een voldoende te scoren voor een certificaat in de workshopreeks "Net(Anders)Werken", moeten deelnemers aan de volgende criteria voldoen:
Actieve deelname: Deelnemers moeten actief deelnemen aan alle workshops en activiteiten die worden aangeboden, inclusief groepsdiscussies, oefeningen en praktische toepassingen.
Kennis en begrip: Deelnemers moeten een goed begrip hebben van de principes en concepten van netwerken, netwerkmanagement, gebruik van datasystemen en community software, effectief gebruik van social media en menselijk contact, samenwerken vanuit expertise en verschillende gesprekstechnieken.
Toepassing in de praktijk: Deelnemers moeten de geleerde vaardigheden kunnen toepassen in praktische situaties. Dit kan worden aangetoond door middel van casestudy's, simulaties of andere praktijkgerichte opdrachten.
Feedback en reflectie: Deelnemers moeten in staat zijn om constructieve feedback te geven en te ontvangen van medecursisten en de cursusleider. Ze moeten ook kunnen reflecteren op hun eigen groei en ontwikkeling in termen van netwerkvaardigheden.
Eindopdracht: Mogelijk moet er een eindopdracht worden voltooid waarin deelnemers hun begrip en toepassing van de geleerde vaardigheden demonstreren. Dit kan bijvoorbeeld een verslag zijn over een succesvolle netwerkervaring, een strategie voor netwerkuitbreiding of een analyse van een geslaagde samenwerkingsinspanning.
Presentatie: Deelnemers kunnen worden gevraagd om hun ervaringen, inzichten en leerresultaten te presenteren aan de groep. Dit kan mondeling of schriftelijk zijn, afhankelijk van de vereisten van de workshopreeks.

Toekomsttip Volgens de Theory of Change:
Implementeer een follow-up strategie om de langetermijneffecten van de verworven netwerkvaardigheden te meten en te versterken. Dit omvat het regelmatig evalueren van de deelnemers om te zien hoe ze hun netwerk hebben uitgebreid en onderhouden na de workshopreeks. Stel een online platform of community op waar deelnemers hun successen kunnen delen, uitdagingen kunnen bespreken en blijvend leren van elkaars ervaringen. Door continu leren en ondersteuning te bieden, blijven deelnemers gemotiveerd en kunnen ze hun netwerkvaardigheden blijven ontwikkelen en toepassen in hun professionele en persoonlijke leven.
Užduotys
Užduotis nr.1
Išduoda organizatorius arba nuskaitant QR kodą
Taakopdrachten:

Netwerkspel: Organiseer een interactief spel waarbij deelnemers in kleine groepen fictieve netwerksituaties moeten oplossen. Elke situatie kan een uitdaging of kans voor netwerken voorstellen, waarbij deelnemers hun creativiteit en netwerkvaardigheden kunnen demonstreren. Laat elke groep hun strategieën en resultaten presenteren aan de hele groep, gevolgd door feedback en discussie.

Netwerkanalyse en -strategie: Laat elke deelnemer een netwerkanalyse uitvoeren van hun bestaande contacten en netwerken. Vervolgens moeten ze een strategisch plan opstellen om hun netwerk te versterken en nieuwe verbindingen te leggen. Dit plan kan gebaseerd zijn op de technieken en inzichten die ze tijdens de workshop hebben geleerd. De plannen worden gepresenteerd aan de groep, waarbij elke deelnemer feedback ontvangt over de haalbaarheid en effectiviteit van hun strategie.

Notities voor de begeleider:

Moedig actieve deelname aan en zorg voor een veilige omgeving voor het uitproberen van nieuwe vaardigheden.
Stimuleer kritische zelfreflectie en constructieve feedback tussen deelnemers.
Houd de balans tussen theorie en praktijk om maximale betrokkenheid en leerrendement te waarborgen.
Deze workshopreeks biedt deelnemers de mogelijkheid om niet alleen hun netwerkvaardigheden te verbeteren, maar ook om nieuwe manieren van netwerken te ontdekken die zowel creatief als structureel zijn.
Asmeninis tobulėjimas
Pridėjo į grojaraštį (0)
Laikas pabaigti: 4 valandos
Dalintis:

Organizatoriai

Gilde Plus
Badgecraft palaiko šią platformą ir plėtoja ją kartu su pagrindinėmis švietimo organizacijomis. Europos Sąjungos programa Erasmus+ dalinai finansavo pirmosios platformos versijos sukūrimą. Susisiekite su mumis support@badgecraft.eu.
Platforma
Pakeisti į kitą kalbą:
Dalinai finansuojamas iš Europos Sąjungos programos Erasmus+
PradinisŽemėlapisVeiklosGrojaraščiai