Apie
Grojaraščiai
Registruotis
1

“Burgerparticipatie die werkt”

Prisijungti
ApžvalgaŽenkliukai

“Burgerparticipatie die werkt”

Prisijungti

Apie

Welkom bij de workshop “Burgerparticipatie die werkt”
Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de boeiende en impactvolle activiteit "Burgerparticipatie die werkt". Deze activiteit, begeleid door ervaren sociale ondernemers van het Bewonersplatform Heerlen Noord, biedt je de kans om actief bij te dragen aan de verbetering van je buurt en stad. Door jouw inzet kun je een directe impact maken op je leefomgeving en tegelijkertijd waardevolle vaardigheden ontwikkelen.

Waarom deelnemen als onderdeel van Stad als School Heerlen?
Stad als School Heerlen biedt een dynamische en praktijkgerichte leeromgeving waarin je buiten de traditionele schoolmuren kunt leren en groeien. Door deel te nemen aan "Burgerparticipatie die werkt" krijg je de kans om direct bij te dragen aan je gemeenschap en tegelijkertijd te profiteren van een rijke leerervaring die je voorbereidt op de toekomst.

Activiteit Details
Titel: Burgerparticipatie die werkt
Begeleider/experts: Ervaren sociale ondernemers van het Bewonersplatform Heerlen Noord, een organisatie die zich inzet voor een betere leefomgeving door middel van samenwerking en burgerparticipatie.
Locatie: Verschillende plekken in de stad Heerlen, afhankelijk van het specifieke project.
Inhoud: De precieze inhoud zal worden afgestemd op de behoeften en ideeën van de deelnemers.
Denk aan activiteiten zoals:
Politieke betrokkenheid: leren over lokale besluitvormingsprocessen en hoe je hier als burger invloed op kunt uitoefenen.
Praktische uitvoering: samen aan de slag met projecten die direct bijdragen aan de verbetering van de buurt.
Educatieve workshops: bijvoorbeeld over het opzetten van een buurtinitiatief of het organiseren van een evenement.
Duur: Wordt nog vastgesteld, maar verwacht regelmatige bijeenkomsten.
Groepsgrootte: Variabel, afhankelijk van het specifieke project of de activiteit.

Vijf redenen om deel te nemen
Maak een directe impact: Draag direct bij aan de verbetering van je eigen leefomgeving en zie tastbare resultaten van je inspanningen.
Ontwikkel waardevolle vaardigheden: Leer vaardigheden zoals projectmanagement en communicatie die nuttig zijn in zowel gemeenschapsprojecten als in je professionele leven.
Leer van experts: Werk samen met ervaren sociale ondernemers en leer van hun expertise en best practices.
Vergroot je netwerk: Ontmoet gelijkgestemde individuen en bouw een netwerk op van mensen die zich inzetten voor positieve verandering in de gemeenschap.
Verhoog je politieke bewustzijn: Krijg inzicht in lokale politieke processen en leer hoe je als burger invloed kunt uitoefenen op beslissingen die je gemeenschap beïnvloeden.

Doe mee aan "Burgerparticipatie die werkt" en speel een actieve rol in het vormgeven van de toekomst van Heerlen. Samen kunnen we een verschil maken!

Gauk veiklos ženkliuką

“Burgerparticipatie die werkt” Gauk šį ženkliuką

Badge: Actieve Burgerparticipatie

Gefeliciteerd! Je hebt succesvol deelgenomen aan de activiteit "Burgerparticipatie die werkt". Door jouw inzet en betrokkenheid heb je een waardevolle bijdrage geleverd aan de gemeenschap van Heerlen en heb je belangrijke vaardigheden ontwikkeld die je in de toekomst zult kunnen gebruiken.
Deze badge maakt deel uit van het SkillsPaspoort, dat laat zien welke ervaringen en vaardigheden iemand heeft opgedaan. Dit helpt bij den persoonlijke ontwikkeling en maakt vaardigheden inzichtelijk voor anderen, wat belangrijk is in de maatschappij. Het SkillsPaspoort geeft iedereen een eigen identiteit op basis van uniforme standaarden, en het badgessysteem ondersteunt toekomstige ontwikkeling richting werk, opleiding en gezondheid.

Belangrijkste Behaalde Leeruitkomsten
Inzicht in burgerparticipatie: Je hebt een diepgaand begrip gekregen van wat burgerparticipatie inhoudt en hoe je als individu een verschil kunt maken in je gemeenschap.
Praktische kennis van sociale ondernemingen: Je hebt geleerd hoe sociale ondernemingen werken en hoe zij bijdragen aan gemeenschapsontwikkeling.
Politieke bewustwording: Je hebt meer inzicht gekregen in lokale politieke processen en hebt geleerd hoe je als burger invloed kunt uitoefenen op beleidsbeslissingen.
Projectmanagement vaardigheden: Je hebt ervaring opgedaan in het opzetten, beheren en uitvoeren van gemeenschapsprojecten, van planning tot uitvoering.
Netwerkopbouw: Je hebt een netwerk opgebouwd van gelijkgestemde individuen en organisaties die zich inzetten voor de verbetering van de gemeenschap.

Geoefende Vaardigheden volgens het ESCO Skills Framework
Burgerparticipatie:
Door actief deel te nemen aan gemeenschapsprojecten en lokale besluitvormingsprocessen heb je geleerd hoe je effectief kunt bijdragen aan je gemeenschap.
Projectmanagement: Je hebt vaardigheden ontwikkeld in het plannen, organiseren en uitvoeren van projecten, waardoor je in staat bent om succesvolle initiatieven te leiden.
Communicatie: Je hebt je communicatievaardigheden verbeterd door te leren hoe je effectief kunt overleggen en presenteren aan verschillende belanghebbenden.
Samenwerking: Door samen te werken met diverse groepen mensen heb je geleerd hoe je effectief kunt samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken.
Probleemoplossend vermogen: Je hebt creatieve oplossingen ontwikkeld voor lokale problemen en hebt geleerd hoe je deze effectief kunt implementeren om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Vijf Redenen om Trots te Zijn
Lokale Held: Je hebt een tastbare en positieve impact gemaakt op je eigen buurt. Je hebt laten zien dat één persoon echt een verschil kan maken.
Community Architect: Je hebt geholpen bij het ontwerpen en uitvoeren van projecten die de kwaliteit van leven in Heerlen verbeteren. Jouw werk blijft achter als een blijvend testament van jouw inzet.
Sociale Innovator: Door jouw betrokkenheid heb je innovatieve oplossingen gevonden voor lokale problemen. Je hebt bewezen dat creativiteit en samenwerking krachtige tools zijn voor verandering.
Politieke Beïnvloeder: Je hebt je weg gevonden in de complexe wereld van lokale politiek en hebt geleerd hoe je invloed kunt uitoefenen op beslissingen die van invloed zijn op jouw gemeenschap.
Netwerk Bouwer: Je hebt een waardevol netwerk opgebouwd van mensen en organisaties die net zo gepassioneerd zijn over gemeenschapsverbetering als jij. Deze connecties kunnen levenslang van waarde zijn.

We zijn trots op jouw prestaties en hopen dat je de opgedane kennis en vaardigheden blijft gebruiken om een positieve impact te maken in jouw omgeving. Nogmaals gefeliciteerd en bedankt voor jouw inzet bij "Burgerparticipatie die werkt"!
Užduotys
Užduotis nr.1
Išduoda organizatorius arba nuskaitant QR kodą
Taakomschrijving: Actieve Burgerparticipatie
Doel:
Het doel van deze taak is om je actief te betrekken bij de ontwikkeling en verbetering van je gemeenschap door middel van burgerparticipatie. Je zult leren hoe je effectief kunt bijdragen aan lokale projecten, samenwerking kunt bevorderen en invloed kunt uitoefenen op lokale beslissingen.

Wat ga je doen:
Deelname aan Gemeenschapsprojecten:
Je neemt deel aan verschillende gemeenschapsprojecten georganiseerd door sociaal ondernemers en lokale organisaties. Dit omvat het plannen, uitvoeren en evalueren van initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de leefbaarheid in jouw buurt.
Workshops en Trainingen: Je volgt workshops en trainingen over burgerparticipatie, projectmanagement, communicatie en samenwerking. Deze sessies worden geleid door ervaren sociaal ondernemers en experts.
Netwerkbijeenkomsten: Je woont netwerkbijeenkomsten bij om te leren van andere betrokken burgers en professionals, ideeën uit te wisselen en samenwerkingsmogelijkheden te verkennen.

Waarom is dit belangrijk:
Actieve burgerparticipatie is essentieel voor de ontwikkeling van een sterke en veerkrachtige gemeenschap. Door deel te nemen aan deze activiteiten draag je bij aan de verbetering van jouw leefomgeving, ontwikkel je waardevolle vaardigheden en creëer je een netwerk dat kan bijdragen aan toekomstige projecten. Je leert niet alleen hoe je een verschil kunt maken, maar ook hoe je anderen kunt inspireren om hetzelfde te doen.

Extra Taakopdrachten
1. Ontwerp een Campagne:
Opdracht: Ontwerp een campagne gericht op het verhogen van de bewustwording over een specifiek lokaal probleem (bijvoorbeeld afvalbeheer, verkeersveiligheid, etc.).
Uitkomst: Maak een presentatie of een visueel rapport waarin je het probleem beschrijft, je campagneplan uitlegt en de verwachte impact aangeeft.
Bewijs: Upload de presentatie of het visuele rapport voor beoordeling door anderen.

2. Organiseer een Gemeenschapsbijeenkomst:
Opdracht: Organiseer een bijeenkomst waarbij bewoners van de gemeenschap samenkomen om ideeën en oplossingen te bespreken voor een lokaal probleem.
Uitkomst: Documenteer het proces van de organisatie, inclusief een agenda, notulen van de bijeenkomst en eventuele actiepunten die hieruit voortkomen.
Bewijs: Upload de documentatie van de bijeenkomst voor beoordeling door anderen.

Door deze extra taken uit te voeren, kun je de waarde van je badge vergroten en aantonen dat je actief betrokken bent bij het verbeteren van jouw gemeenschap. Deze opdrachten bieden je de kans om je vaardigheden verder te ontwikkelen en concrete resultaten te laten zien van jouw inzet.
Pilietinis įsitraukimas
Pridėjo į grojaraštį (0)
Dalintis:

Organizatoriai

Gilde Plus
Badgecraft palaiko šią platformą ir plėtoja ją kartu su pagrindinėmis švietimo organizacijomis. Europos Sąjungos programa Erasmus+ dalinai finansavo pirmosios platformos versijos sukūrimą. Susisiekite su mumis support@badgecraft.eu.
Platforma
Pakeisti į kitą kalbą:
Dalinai finansuojamas iš Europos Sąjungos programos Erasmus+
PradinisŽemėlapisVeiklosGrojaraščiai