Apie
Grojaraščiai
Registruotis
1

“Hoe werkt een burgerinitiatief?”

Prisijungti
ApžvalgaŽenkliukai

“Hoe werkt een burgerinitiatief?”

Prisijungti

Apie

Welkom bij de workshop “Hoe werkt een burgerinitiatief?”
We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de boeiende activiteit "Hoe werkt een burgerinitiatief?" onder leiding van de ervaren Jacques Giesbertz, een gepassioneerde expert in burgerparticipatie. Jacques heeft een uitgebreide achtergrond in het ondersteunen van gemeenschapsprojecten en zal je begeleiden doorheen dit leertraject.

Activiteit Details
Deze activiteit biedt jou de unieke kans om actief betrokken te raken bij bestaande burgerinitiatieven in Heerlen, zoals het revitaliseren van de muziekschool Hoensbroek, of om zelf een burgerinitiatief op te starten dat aansluit bij jouw interesses en de behoeften van de gemeenschap. Het is een leerzaam proces waarbij je niet alleen leert hoe burgerinitiatieven werken, maar ook hoe je jouw ideeën kunt omzetten in concrete acties die impact hebben op je directe omgeving.

Waarom deelnemen als onderdeel van Stad als School Heerlen?
Deze activiteit is een integraal onderdeel van de "Stad als School" in Heerlen, waarbij leren niet beperkt blijft tot het klaslokaal maar plaatsvindt in de echte wereld. Door deel te nemen, draag je direct bij aan de leefbaarheid en het welzijn van je eigen stad en haar inwoners.

Vijf redenen om deel te nemen:
Maatschappelijke impact: Je kunt een verschil maken in je gemeenschap door actief deel te nemen aan projecten die belangrijk zijn voor lokale ontwikkeling en welzijn.
Persoonlijke groei: Je ontwikkelt waardevolle vaardigheden zoals leiderschap, samenwerking en probleemoplossend vermogen die van pas komen in je verdere studie en carrière.
Netwerken: Je bouwt waardevolle relaties op met mede-deelnemers, experts en gemeenschapsleden, wat kan leiden tot nieuwe kansen en samenwerkingsverbanden.
Ervaring op je CV: Actieve betrokkenheid bij burgerinitiatieven toont aan dat je proactief bent, initiatief neemt en bereid bent om verantwoordelijkheid te dragen.
Persoonlijke voldoening: Niets is zo bevredigend als het zien van concrete resultaten van je eigen inzet en bijdrage aan de samenleving.

We kijken ernaar uit om samen met jou deze boeiende reis aan te gaan. Voor verdere informatie of om je deelname te bevestigen, neem gerust contact op.

Gauk veiklos ženkliuką

“Hoe werkt een burgerinitiatief?” Gauk šį ženkliuką

Badge: “Hoe werkt een burgerinitiatief?”

Gefeliciteerd met het succesvol afronden van de activiteit "Hoe werkt een burgerinitiatief?" onder leiding van Jacques Giesbertz. Jouw betrokkenheid en toewijding hebben een aanzienlijke impact gehad op onze gemeenschap in Heerlen.
Deze badge maakt deel uit van het SkillsPaspoort, dat laat zien welke ervaringen en vaardigheden iemand heeft opgedaan. Dit helpt bij den persoonlijke ontwikkeling en maakt vaardigheden inzichtelijk voor anderen, wat belangrijk is in de maatschappij. Het SkillsPaspoort geeft iedereen een eigen identiteit op basis van uniforme standaarden, en het badgessysteem ondersteunt toekomstige ontwikkeling richting werk, opleiding en gezondheid.

Belangrijkste Behaalde Leeruitkomsten
Door jouw deelname heb je waardevolle kennis en vaardigheden opgedaan, waaronder:
Diepgaand inzicht in burgerinitiatieven: Je hebt nu een goed begrip van hoe burgerinitiatieven worden opgezet, uitgevoerd en hoe ze positieve veranderingen kunnen bewerkstelligen in lokale gemeenschappen.
Actieve en impactvolle deelname: Je hebt niet alleen deelgenomen aan een burgerinitiatief, maar hebt daadwerkelijk bijgedragen aan concrete verbeteringen en vernieuwingen binnen onze stad.
Vaardigheden in projectmanagement: Door het leiden van een initiatief heb je expertise ontwikkeld in projectplanning, organisatie en effectieve uitvoering.
Analytisch denken en onderzoeksvaardigheden: Je hebt geleerd hoe je grondig onderzoek kunt doen naar de behoeften en mogelijkheden van de gemeenschap, wat je besluitvormingsproces versterkt.
Sterke communicatie en presentatievaardigheden: Je hebt je vermogen verbeterd om helder te communiceren en overtuigend te presenteren, wat cruciaal is voor het delen van ideeën en het mobiliseren van steun.

Geoefende Vaardigheden volgens het ESCO Skills Framework
Leiderschap en teamwerk: Je hebt bewezen een effectieve leider te zijn door anderen te inspireren en te motiveren om samen te werken aan gemeenschappelijke doelen.
Creatief probleemoplossend vermogen: Je hebt innovatieve oplossingen bedacht voor uitdagingen binnen je initiatief, waardoor je je ondernemerschap en creativiteit hebt laten zien.
Netwerken en samenwerken: Je hebt waardevolle relaties opgebouwd met diverse belanghebbenden en stakeholders, wat de basis vormt voor toekomstige samenwerkingsmogelijkheden en community-engagement.
Zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling: Je hebt jezelf uitgedaagd om te groeien door nieuwe kennis en vaardigheden te verwerven, wat je vermogen om te leren en jezelf voortdurend te verbeteren versterkt.
Digitale en technologische competenties: Je hebt digitale tools effectief ingezet om informatie te verzamelen, te analyseren en te presenteren, waardoor je klaar bent voor de uitdagingen van een steeds digitalere wereld.

Vijf Redenen om Trots te Zijn op je prestaties:
Je hebt daadwerkelijk bijgedragen aan het verbeteren van onze gemeenschap, waarvan de impact op lange termijn voelbaar zal zijn.
Je hebt leiderschap getoond door anderen te inspireren en te mobiliseren voor een gezamenlijk doel.
Je hebt jezelf uitgedaagd buiten je comfortzone te gaan en nieuwe vaardigheden en inzichten op te doen.
Je hebt waardevolle connecties opgebouwd en bent een actieve deelnemer geworden in het bouwen van een sterker gemeenschapsnetwerk.

Je hebt bewezen dat je niet alleen een probleem kunt identificeren, maar ook actie kunt ondernemen om het op te lossen, wat een echte ondernemersgeest toont.

Nogmaals bedankt voor je toewijding en betrokkenheid bij dit belangrijke initiatief. We zijn ervan overtuigd dat je ervaringen en verworven vaardigheden je zullen helpen in je verdere academische en professionele carrière, evenals in je voortdurende engagement met onze gemeenschap.
Užduotys
Užduotis nr.1
Išduoda organizatorius arba nuskaitant QR kodą
Taakomschrijving voorafgaand aan de badge:
Naam badge: Burgerinitiatief Expert

Doel: Het doel van deze badge is om deelnemers bekwaam te maken in het begrijpen, deelnemen aan, en leiden van burgerinitiatieven binnen hun gemeenschap.

Wat ga je doen:
Je zult actief deelnemen aan een burgerinitiatief in Heerlen onder begeleiding van expert Jacques Giesbertz. Dit omvat het bijwonen van vergaderingen, het uitvoeren van taken en het samenwerken met andere deelnemers en belanghebbenden.

Waarom is dit belangrijk:
Deze ervaring zal je niet alleen helpen om je eigen gemeenschap te versterken, maar ook om waardevolle professionele vaardigheden op te bouwen die nuttig zijn in diverse carrières en levenssituaties.

Extra taakopdrachten:
Onderzoeksverslag: Voer een onderzoek uit naar een actueel probleem in je gemeenschap dat verbonden is met burgerparticipatie. Schrijf een verslag waarin je het probleem analyseert, mogelijke oplossingen voorstelt en aanbevelingen doet voor verdere acties.

Impactpresentatie: Maak een presentatie waarin je de impact van het gekozen burgerinitiatief beschrijft. Gebruik gegevens, grafieken en getuigenissen om de veranderingen te illustreren die zijn bereikt door het initiatief en de rol die je hierin hebt gespeeld.

Deze extra taakopdrachten zullen dienen als bewijs van je betrokkenheid, vaardigheden en leiderschap in burgerinitiatieven, en zullen worden beoordeeld door experts en peers om je bekwaamheid te valideren voor de badge "Burgerinitiatief Expert".

Met deze opzet heb je een duidelijke structuur voor de badge-activiteit, inclusief de belangrijkste taken, leerdoelen, vaardigheden en extra opdrachten voor verdere verdieping en bewijsvoering.
Pilietinis įsitraukimas
Pridėjo į grojaraštį (0)
Dalintis:

Organizatoriai

Gilde Plus
Badgecraft palaiko šią platformą ir plėtoja ją kartu su pagrindinėmis švietimo organizacijomis. Europos Sąjungos programa Erasmus+ dalinai finansavo pirmosios platformos versijos sukūrimą. Susisiekite su mumis support@badgecraft.eu.
Platforma
Pakeisti į kitą kalbą:
Dalinai finansuojamas iš Europos Sąjungos programos Erasmus+
PradinisŽemėlapisVeiklosGrojaraščiai